\"akvaryum

Aslında akvaryum temizleme nasıl yapılır? sorusunun cevabı çokta uzun değil. Balık tankı dikkatli bir şekilde temizlendiği taktirde, haftada iki kez temiz su kaynağı eklenerek, balıklarının mutlu olmalarını ve sağlıklarını korumalarını sağlayabilirsiniz. Akvaryum temizliği zor bir işlem değildir. Ancak bir program dahilinde periyodik olarak yapılması şarttır.

Akvaryum Temizleme İşlemi Adımları

Akvaryum temizliği işlemini geciktiren kullanıcılar, çıkmakta problem yaratan, yosun ve tortu gibi kalıntılarla mücadele etmek zorunda kalacaklar. Yeterli zaman ayırdığınız vakitte, basit bir şekilde üstesinden gelebilirsiniz. Tatlı ya da tuzlu su akvaryumları birbirlerine benzer temizleme tekniklerine sahiptirler.

  • Akvaryum Temizleyici Satın Alın

Akvaryum temizliğine, başlamadan önce temizleyici ve bileşenlerinin tam olduğunu kontrol edin. Öte yandan çalışma alanınızı, hızlı ve pratik kullanabileceğinden emin olun. Öncesinden tatlı su ve tuzlu su takviye kaynaklarınızı ayarlayın. Balık tankının özellikle de iç camını temizlemek için yosun pedi kullanın. Büyük bir kova (yaklaşık 10 litre kapasitelik) tatlı ya da tuzlu suyu yanınızda bulundurun.

  • Camdaki Kalıntıları Yosun Pedi ile Temizleyin

Akvaryumların dışarıdan görüntüsünü bozan ve sahiplerine de artık akvaryum temizliği nasıl yapılır ? sorusunu sordurup, zamanının geldiğine dair sinyallerini veren algler ve yosunlar, kötü bir görüntü ve pis bir koku yaymaktadır. Öncelikle yosun alaşımlı pedlerinizi, cam yüzeyinde hafif ve dikkatli bir şekilde sürün. Parlayana kadar temizleyin. Balık dışkıları ya da ped ile çıkmayan noktaları, keskin jilet ya da bıçak yardımıyla kazıyabilirsiniz. Camın daha parlak olması adına plastik eldiven kullanmanız, avantaj sağlayacaktır. Akvaryumun iç kısmında, toksik kimyasalların kalmadığından ve hiç uygulanmadığından emin olun.

  • Eski Suyu Boşaltın

Akvaryumdaki suyu çekmeye başlayın. Gerektiği takdirde 5 litrelik kovalara yönelin. Küçük bir akvaryumunuz varsa, doğrudan gidere de döküm yapabilirsiniz. Akvaryum temizliğinde ona has kovayı kullanmak genelde daha iyidir. Çünkü, evdeki kovalarını toksik deterjan ya da sabun kalıntıları sebebiyle, balıkların sağlığına zarar getirebilecektir. Akvaryum sifonu edinme ihtimaliniz varsa, işiniz daha pratiğe dönüşecektir. Balık bakımının, uzun bir süreç olduğu göz önüne alındığında, akvaryum temizliği işlemine başlamadan önce edinmeniz sizlere avantaj sağlayacaktır.

  • Çakılları ve Süs Bitkileri Temizleyin

Yakın bir petshoptan, çakış kumu ve havuz filtreleri satın almanız, istikrar sağlayacaktır. Bu kumları çakılların arasına itiniz. Bu sayede balıkların atıkları ve fazla yemleri gibi diğer tortular, kolayca vakumlanabilecektir. Akvaryumda hassas ve küçük balıklarınızı besliyorsanız, sifonun sonunda yeni bir çorap koyarak işinizi garantiye alın. Öte yandan ağır atıkları taşıyabileceği kadar da sağlam olduğunu kontrol edin. Akvaryumun kum haznesi tabaka halindeyse, kürek kullanmaktan kaçının. Plastik tüpten çok sifonun hortum kısmından tahliye sağlayan. Atıkları kumdan uzaklaştırmak için hafif ve hassas bir şekilde boşaltım yapın.

Akvaryum Temizleme İşleminde Son Adım

  • Biraz Su Ekleyin

Akvaryumdan çıkarmış olduğunuz suyu, akvaryumun kendi sıcaklığında temiz ve aratılmış olan su ile değiştirin. Akvaryum sıcaklığıyla eşitlemek için termometre kullanmanız, en kolay ve sağlıklı yol olacaktır. Çünkü balıklarınızın sağlığı doğrudan etkilenebilecektir. Size ılık su iyi gibi gelse de bazı balıklar için hayati fonksiyonlarını riske atabilmektedir. Balığınızın yaşam parametrelerine sahip olunuz. Akvaryum temizliği nasıl yapılır ? sorusunun cevabı bu kadardı.